Radi se punom parom: Psi iz banjalučkog azila dobiće ograđen prostor na otvorenom

Povodom Međunarodnog dana pasa lijepe vijesti stižu iz gradskog azila, gdje su u toku radovi na ograđivanju novog dvorišta za pse, saopšteno je iz Gradske uprave.

Naime, psi iz banjalučkog azila uskoro će imati ograđen prostor za boravak na otvorenom.

Ograđeni prostor, u kojem bi psi mogli slobodno da se kreću i igraju tokom dana bio je još jedan od prijedloga udruženja za zaštitu životinja, koji je Grad Banja Luka usvojio i time pokazao spremnost i opredijeljenost da zaštiti napuštene životinje i da im u prostorijama prihvatilišta obezbijedi još bolje uslove.

Podsjećamo, u proteklom periodu postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom, a pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, na kojoj sa aktuelnim informacijama u vezi sa azilom.

Takođe, Banja Luka je dobila i policiju za pse, koja djeluje u okviru Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, a koja će u potpunosti biti orijentisana na zaštitu životinja, ali i sigurnosti sugrađana kroz zbrinjavanje pasa lutalica.

Ostavite komentar: