Radi se na modernizaciji autobuskih stajališta: Iz Gradske uprave apeluju da čuvamo zajedničku imovinu

Grad Banja Luka i dalje radi na modernizaciji autobuskih stajališta na više gradskih lokacija, te će tako na području Banjaluke biti postavljeno ukupno 36 novih stajališta, dok će postojeće nadstrešnice biti montirane u prigradska područja gdje do sada nije bilo autobuskih stajališta, saopšteno je iz Gradske uprave.

U nekim naseljima moderna autobuska stajališta su već postavljena, a gradonačelnik Draško Stanivuković apelovao je na sugrađane da čuvamo zajedničku imovinu, navodeći da su na pojedinim novim stajalištima već nalijepljeni određeni sadržaji čime se ista uništavaju.

“Trenutno imamo taj problem da na novim, modernim autobuskim stajalištima pojedinci već lijepe plakate i oglase. Na taj način, autobuska stajališta se oštećuju. Moram da napomenem da smo izdvojili značajna sredstva za ista”, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je poručio da postoji izazov sa javnom nabavkom led displeja na kojima će biti postavljeni i redovi vožnje.

Podsjećamo da, osim modernog i funkcionalnog dizajna, nova stajališta biće opremljena pametnom klupom sa beskontaktnim i “USB” punjačima za mobilne telefonske i ostale smart uređaje, video nadzorom, a biće omogućen i besplatan pristup internetu.

Najveća prednost ovih stajališta se ogleda u energetskoj nezavisnosti, jer će se određeni sistemi pokretati energijom dobijenom od sunčeve svjetlosti, odnosno putem foto naponskih solarnih panela, koji će biti postavljeni na krovu nadstrešnica.

Ostavite komentar: