Pune ruke posla: Dom zdravlja Banjaluka sumirao novogodišnje praznike

04.01.2024. | 11:40

U banjalučkom Domu zdravlja tokom novogodišnjih praznika pregledana su 1.143 pacijenta i pružena 1.051 usluga u intervencijama, uprkos nastalim poteškoćama sa Integrisanim zdravstvenim informacionim sistemom Republike Srpske /IZIS/, rečeno je Srni u toj zdravstvenoj ustanovi.

Pregledano je i 146 najmlađih sugrađana u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije.

Tokom novogodišnjih praznika dispečer Službe hitne medicinske pomoći primio je 474 poziva, dok je u ambulanti Službe hitne medicinske pomoći pregledano 504 odraslih lica i 136 djece u pedijatrijskoj ambulanti Službe hitne medicinske pomoći.

Na terenu je obavljeno 100 intervencija, od čega je osam intervencija bilo zbog fizičkih napada, jedna povreda šake od petarde i 12 intervencija zbog saobraćajnih udesa.

Bilo je i pet intervencija zbog alkoholisanja osoba.

Dežurna stomatološka ambulanta Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu u okviru Službe hitne medicinske pomoći pregledala je 84 pacijenta i pružila 217 usluga, dok je Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku pružilo usluge za 118 pacijenata.

“Velikom požrtvovanošću i nesebičnim radom, trudom i zalaganjem naših radnika, uprkos nastalim problemima u radu, novogodišnji praznici su protekli mirno i bez problema”, istakli su iz Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove su apelovali za razumijevanje sugrađana i pomoć zbog novonastale situacije, jer je rad sa pacijentima usporen i otežan, s obzirom da će dio podataka o pacijentima morati da se upisuje u protokole i provjerava više puta.

“Molimo korisnike naših usluga za strpljenje i razumijevanje, te da ne vrše dodatni pritisak na zdravstvene radnike, jer će nezadovoljstvo i pritisak, ukoliko budu ispoljavali pacijenti, značajno uticati na radnu produktivnost našeg osoblja”, naveli su u Domu zdravlja Banjaluka.

Iz ove medicinske ustanove su naglasili da medicinski radnici ulažu maksimalne napore da svim pacijentima pruže neophodne zdravstvene usluge, što će i dalje činiti.