PU Banjaluka: Tokom vikenda oduzeta droga, privedeno 47 lica i uspješno obezbjeđeno 11 javnih okupljanja

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka na području ovog grada, u vremenskom periodu od 14.-16. decembra 2019. godine, slobode su lišili ukupno 47 lica, koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima i prekršajima.

Tokom redovnih poslova i zadataka, slobode su lišena lica V.Č. kod koga je pronađeno oko 7,30 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na pojnu drogu „Spid“, H.J.S. kog koga je pronađeno oko 3,4 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i lice D.T. kod kog koga je pronađeno oko 0,62 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, navodi se u saopštenju iz MUP RS.

Od strane policijskih službenika Policijske uprave Banjaluka uspješno je obezbjeđeno 11 javnih okupljanja tj. kulturno sportskih manifestacija. Prilikom obezbjeđenja navedenih okupljanja, nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.

  

Ostavite komentar: