Prvi “Meet – up” u Domu omladine: Evo o kojim temama će se govoriti

“Pametni gradovi kao mogućnost za razvoj usluga, biznisa i inovacija u raznim oblastima na ličnom i gradskom nivou”, naziv je prvog od četiri planirana “Meet – up“ događaja u organizaciji Preduzetničkog centar Grada Banja Luka, koji će biti održan u petak, 3. decembra sa početkom u 17.30 časova u Domu omladine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Teme o kojima će učesnici govoriti su: digitalizacija, e-uprava i pametni gradovi.

“S obzirom na sjajne rezultate koje je Preduzetnički centar Grada Banja Luka ostvario u prvih mjesec dana, u planu su četiri posebna događaja sa različitim temama za preduzetničku zajednicu grada, te podsticanje umrežavanja, razvoj novih ideja i saradnje banjalučkih preduzetnika. Sam koncept pametnih gradova pruža mogućnosti za tehnološki i ekonomski napredak, kako samih gradova i lokalnih zajednica, tako i lični i profesionali razvoj ljudi u raznim strukama, prije svega informacionom tehnologijama, preduzetništvu i ekonomiji, ali takođe u ekologiji, saboraćaju, građevinskoj industriji i medicinskim uslugama. Cilj prezentacije je predstaviti ključne koncepte i objasniti glavne razlike i sličnosti između digitalizacije, e-uprave i pametnih gradova. Želja nam je da kroz izlaganje i promociju različitih perspektiva koje nude pametni gradovi, pospiješimo održivi razvoj grada Banjaluke uz učešće što šireg sloja građana”, navedeno je u saopštenju Preduzetničkog centra.

“Meet – up“ je namijenjen svim profesionalcima iz različitih struka, preduzetnicima, gradskim zvaničnicima kao i svim zainteresovanim građanima.

Predavač će biti dr Slobodan Luković, koji je rukovodilac grupe za razvoj koncepta pametnih gradova na jednom od svjetskih vodećih instituta za vještačku inteligenciju ”IDSIA” pri Univerzitetu u Luganu, u Švajcarskoj.

Ostavite komentar: