Prva kiša isprala urađeno u Banjaluci: Grad traži od “Puteva RS” da obnove horizontalnu signalizaciju

Iz Gradske uprave zatražili su od Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ da obnovi horizontalnu signalizaciju u Banjaluci na saobraćajnicama na Bulevaru srpske vojske i u Ulici Knjaza Miloša koja se nakon kiše isprala, s obzirom na to da je riječ o putevima u nadležnosti tog preduzeća, a ne Grada.

Kako navode u saopštenju, Gradska uprava  je i prije dvadesetak dana uputila dopis preduzeću „Putevi Republike Srpske“ da se obnovi dotrajala ili loše izvedna saobraćajna signalizacija, ali i druga oštećenja na magistralnim i regionalnim putevima na području grada Banje Luke, a sve u cilju nesmetanog i bezbjednog odvijanja saobraćaja.

“Uz pomenute saobraćajnice, takođe, na osnovu prijava građana i redovnim obilaskom terena, utvrđeno je da na putu (lokacije Rebrovac, kružna raskrsnica kod Centruma i dr), a koji je u nadležnosti „Puteva Republike Srpske“ postoje oštećenja i da na nekim mjestima nedostaje propisana saobraćajna signalizacija”, ističu iz Gradske uprave.

Grad Banja Luka, sa svojim Odjeljenjem nadležnim za poslove saobraćaja i puteva, kako je i navedeno u dopisu „Putevima“ – stoji na raspolaganju za obilazak terena kao i dostavljanje svih dodatnih informacija u vezi napred navedenog.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je krajem prošlog mjesecaa poručio da svaka firma koja se usudi da loše izvodi radove, mora biti spremna na to da će Grad odgovoriti raskidom saradnje. Povod za to, bila je loše iscrtana saobraćajna signalizacija na pojedinim mjestima na području grada. Iz Gradske uprave do danas nije saopšteno da li su po tom pitanju preduzeti bilo kakvi konkretni potezi.

Ostavite komentar: