Proslava Dana grada! Gradonačelnici Banjaluke i Beograda dogovorili realizaciju projekata

Dan grada ima posebnu čar kada ga proslavljamo uz drage prijatelje – istakao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković koji je u Gradskoj upravi ugostio gradonačelnika Beograda, Zorana Radojičića i predsjednika Opštine Budva, Marka Carevića, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Tokom susreta banjalučkog i beogradskog gradonačelnika, dogovarane su pojedinosti i usaglašavani detalji o realizaciji projekata, koje će Republika Srbija pokloniti našem gradu.

Tim povodom, gradonačelnik Banjaluke pripremio je projektnu dokumentaciju mosta u Česmi koju će gradonačelnik Beograda prezentovati rukovodstvu Republike Srbije.

“Danas smo razgovarali o novom gradskom parku i u tom pogledu obećana je podrška Srbije. Na sastanku je razgovarano i o Krajiškoj kući, koja će uskoro otvoriti svoja vrata u Beogradu, a saradnja će se proširiti i na druge oblasti poput kulture, muzike, sporta”, istakao je gradonačelnik Stanivuković.

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda pohvalio je gostoljubivost domaćina rekavši da je uživao u ovoj posjeti, ali se usaglasio sa gradonačelnikom Banjaluke da je ipak najvažnije i najljepše od svega to kada se može razgovarati o konkretnim projektima i idejama koje su važni za građane, te da se dobre stvari mogu učiniti samo kada postoji dobra volja i saradnja.

On je rekao da su kandidovani i targetirani najbitniji projekti za grad Banjaluku, te da pored privlačenja investitora za građane je od velikog značaja most u Česmi s jedne strane, te novi gradski park s druge.

“Novi gradski park je izuzetno važan projekat, jer svaki grad treba da ima park i da čuva svoju okolinu i omogući jedan zdrav način života. S obzirom na opredijeljenost Banjaluke da očuva epitet zelenog grada, Grad Beograd i Republika Srbija će podržati izgradnju tog projekta”, rekao je gradonačelnik Beograda. Kako je naveo, škole i obrazovanje su uvijek na vrhu prioriteta, te je siguran da će predsjednik Vučić uskoro naći način za realizaciju ovog projekta. On je takođe istakao da je saglasan sa savjetom predsjednika Vučića, koji se odnosi na razvoj industrijske zone kao najvećeg prioriteta.

Nakon nastanka, dvojica gradonačelnika posjetili su izložbu poljoprivrednih proizvoda i prerađevina, domaće hrane, delicija, ručnih radova i rukotvorina koja je organizovana na platou ispred „Krajiške kuće“.

Saradnja sa Budvom

Tokom dana, sastanak je održan i sa predsjednikom Opštine Budva, Markom Carevićem, na kojem su razmatrane mogućnosti za potpisivanje sporazuma o bratimljenju, što će dodatno povećati i ojačati naše uzajamne veze.

“Budvu i Banjaluku povezuju mnoge tradicionalne, vjerske kulturne sličnosti, a našalili smo se da nema Banjalučanina koji bar jednom nije ljetovao u prelijepoj Budvi. Iskoristili smo priliku da razmijenimo iskustva, da porazgovaramo o budućim projektima koje ćemo zajedno sprovoditi, ali i o podršci privredi i turizmu”, istakao je gradonačelnik Banjaluke.

I delegacija Novog Sada, na čelu sa predsjednicom Skupštine, Jelenom Marinković Radomirović boravi u Banjaluci povodom 22. aprila. Posjete naših gradova partnera dodatno su oplemenile rođendan Banjaluke. Iz brojnih prijateljskih i parnter gradova stigle su i čestitke rukovodstvu i građanima Banjaluke povodom Dana grada.

Ostavite komentar: