Proradio sporni WC u centru Banjaluke: Inspektori skinuli katanac, Trivić čeka selfi FOTO

20.02.2024. | 15:47

“Najpoznatiji toalet” u Banjaluci juče je otvoren, a sa njim i poslastičarnica Manja u centru Banjaluke koja ponovo radi.

Kako za BL portal kažu iz Inspektorata Republike Srpske, juče je izvršen kontrolni inspekcijski pregled tokom kojeg je utvrđeno da je “na licu mjesta završen i vidno označen toalet za goste”, pa je mjera zabrane rada stavljena van snage i objekat je pušten u rad.

“Nakon što je protekle sedmice Republička tržišna inspekcija zabranila rad  ugostiteljskom objektu „Manja“ koji se nalazi na lokaciji Trg Krajine, jer je kontrolom utvrđeno da objekat ne posjeduje toalet za goste, zbog čega nije ispunjavao opšte minimalno-tehničke uslove, nedostaci su otklonjeni”, navode u Inspektoratu.

Takođe dodaju da ih je o završenim radovima obavijestio vlasnik poslastičarnice, Saša Trivić, koji je prethodnih dana kritikovao nadležne zbog ove akcije uz komentar da je sve to “posljedica minimalca”. Trivić danas nije odgovarao na pozive BL portala, ali je na društvenoj mreži X, na pitanje je li Manja sa “spornim” WC-om otvorena, poručio da jeste, ali bez “svečanosti”.

“Prođe bez svečanog otvaranja, ali sefi i nagrada za najbolji selfi su dobrodošli”, napisao je Trivić u svom stilu, nakon što je, prije nekoliko dana, objavljeno da je podnio ostavku na mjesto predsjednika Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

“Podnio sam prije dva mjeseca ostavku na funkciju predsjednika Unije Udruženja poslodavaca Republike Srpske. Ne želim više da pričam o minimalcu i o platama koje mi, kao, ne damo. Želio sam da se društvo razvija, ali izgleda da se trenutno ne možemo dogovoriti oko toga. Ne želim da učestvujem u svađama”, rekao je Trivić prošle sedmice, ipak ne komentarišući kako su i on, a i ostali nadležni dozvolili da poznata poslatičarnica u samom centru grada nakon rušenja neizgrađenog dijela hotela Palas uopšte radi bez toaleta.

U svakom slučaju, toalet je, kako je zabilježio reporter BL portala, sada “na svom mjestu”, kao i gosti koji su se vratili u Manju.

Željka Pavlović, BL portal