Promjene na čelu Doma penzionera u Banjaluci: Nova v.d. direktorka ne zna da je imenovana

Odbornik SNSD u Skupštini grada Gordana Lihović preuzima upravljanje nad Domom penzionera Banjaluka i na tom mjestu će zamjeniti dosadašnjeg direktora Đuru Crnomarkovića.

Vlada RS je 6. septembra imenovala Lihovićevu za vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove na period do 60 dana, počev od 2. septembra.

Na istom zasjedanju Vlada Srpske je rezriješila dužnosti Crnomarkovića sa 1. septembrom zbog, kako je navedeno, ispunjavanja uslova za prestanak radnog odnosa.

Gordana Lihović je rekla da još nije dobila nikakvo obavještenje da je imenovana na tu funkciju već da je prvu informaciju dobila na osnovu poziva iz redakcije Srpskainfo.

Gordana Lihović

– Ne bih da se oglašavam po tom pitanju dok ne dobijem zvaničnu potvrdu iz Vlade RS o mom eventualnom imenovanju – rekla je Lihovićeva i dodala da tek nakon toga može dati izjavu o toj temi.

Iako je Vlada imenovala zamjenu za Crnomarkovića, dobro upućeni tvrde da je, osim ovog, bilo zakašnjenja i na drugim poljima, jer je, tvrde, Crnomarković jedno vrijeme bio na čelu ove ustanove iako je stekao uslove za starosnu penziju.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić tvrdi da je Crnomarković krajem avgusta napunio 65 godina i time je ispunio uslove za starosnu penziju.

Prema njegovim riječima, v.d. direktora je trebao biti imenovan prije nego što je, kako kaže, Crnomarković po sili zakona postao penzioner.

– U međvremenu, on je primao nove radnike i pravio sistematizaciju radnih mjesta. Imaju kadrova više nego što im treba i bojim se da bi, ako se nastavi tim tempom, ta institucija mogla doći u problem, pogotovo ako se uzme u obzir da, naprimjer, imate šefa tehničke službe s platom od 1.500 KM. Takvo stanje će pasti na teret onoga ko dođe poslije njega i šta onda – upitao je Granulić.
Tvrdi da je resorno ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS nekoliko puta bilo obaviješteno o toj situaciji ali da još nema naznaka da se planira objava konkursa za izbor novog direktora.

Od Crnomarkovića nismo uspjeli dobiti komentar vezano za navode koje je naveo Granulić, jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Kada je u pitanju izbor novog rukovodioca Doma penzionera Banjaluka, u ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS su rekli da su se nakon nedavnog imenovanja vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove stekli uslovi za objavu konkursa za izbor novog direktora.

– U skladu s tim, u narednom periodu će biti objavljen konkurs za izbor direktora Doma penzionera – kazali su u ovom ministrarstvu, ali nisu precizirali kada bi se to moglo desiti.

Usluge

Dom penzionera svojim korisnicima pruža usluge stanovanja, ishrane, njege, kulturno-zabavne, rekreativne i druge aktivnosti, usluge brige i staranja i druge usluge zavisno od potreba i sposobnosti te interesovanja korisnika. Dom pruža usluge dnevnog boravka penzionera i drugih starih lica, na osnovu ugovora koji se može zaključiti sa menadžmentom te javne ustanove.

Dom takođe obavlja usluge hotelskog smještaja, iznajmljivanja prostora, organizovanja seminara, radionica i drugih ugostiteljskih usluga. U sklopu Doma je i restoran kapaciteta do 400 mjesta, kuhinja kapaciteta do 1.000 obroka dnevno, prostor za zabavne sadržaje, recepcija, ugostiteljski bar, frizerski salon i slični sadržaji.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: