“Proljeće u Banjaluci” – Koncerti, festivali, predstave i izložbe od aprila do maja

Gradska uprava grada Banjaluka je utvrdila koncept “Proljeća u Banjaluci” koje bi trebalo trajati od 15. aprila do 15. juna. U tom periodu biće održane brojne sportske, zabavne, kulturne i rekreativne manifestacije.

„Proljeće u Banjaluci“ počeće tradicionalnom manifestacijom „Dani Vlade Miloševića“, a nastaviće se koncertima Florijana Balaža i sastava „One tri“ koji će biti održani u Banskom dvoru.

– Koncerti su važan dio „Proljeća u Banjaluci“, ali i manifestacije „Dani Vlade Miloševića“, pa će publika moći da uživa u violončelu Vladimira Pavlovića i saksofonu Jovana Maljokovića – kazali su u Gradskoj upravi.

„Proljeće“ će biti nastavljeno „Danima studenata“, izložbom arhivskih dokumenata u Arhivu RS i otvaranjem „Aleje mladih“, kao i postavljanju novih lokacija za igranje šaha. Koncert operske dive Radmile Smiljanić i manifestacija „Dječije carstvo“ biće održani 20. aprila.

– Već dan kasnije čekaju nas tri događaja – izložba „150 godina Srpske čitaonice“, Međunarodni plivački miting i Međunarodni turnir u mini rukometu. Dan Grada je 22. aprila, a potom i obilježavanje 20 godina od predstave „Tužni princ“ u Dječijem pozorištu RS – ističu u Gradskoj upravi.

Banjalučane i sve koji u grad na Vrbasu dođu krajem aprila i početkom maja očekuje veliki koncert Gradskog tamburaškog orkestra, prvi festival vina i čokolade i koncert „Živjeti slobodno“ na kojem će nastupiti „SARS“, „TBF“ i „Jinx“.

Ćevapi, pivo i vino

– Ljubitelji dobre hrane i pića „na svoje“ će doći u drugoj polovini maja, kada će biti održan novi „Ćevap fest“, festival kraft pivara i sajam „Vinosaur“. Prije „gurmanskih“ festivala biće održana biciklistička trka Banja Luka – Beograd i Banjalučki polumaraton – kazali su u Gradskoj upravi.

Izvor:(Avaz.ba)Ostavite komentar: