“Prokids” dječiji festival okupio mališane: Druženje uz mnogo zanimljivog i edukativnog sadržaja

U Banjaluci se danas u organizaciji kompanije “Prointer ITSS” održava “Prokids” dječiji festival koji mališanima nudi niz sportskih, muzičkih i zabavnih sadržaja.

Mirjana Tepšić, marketing menadžer “Infiniti internešenal grupe”, u čijem sastavu je i kompanija “Prointer”, istakla je da festival organizuju povodom Međunarodne nedjelje djeteta i da ga “Prointer” organizuje četvrtu godinu za redom.
“Želimo da Nedjelju djeteta proslavimo na najbolji način, kroz zabavu, druženje, učenje, uz mnogo zanimljivog i edukativnog sadržaja. Ovdje danas imamo planetu zabave, sporta, ali i zdravlja, gdje djeca uče kako da pravilno peru zube i ruke, a sve to igrajući se”, rekla je Tepšićeva novinarima.

Ona je dodala da je u sklopu festivala, koji se održava u tržnom centru “Delta planet”, organizovana zabava i na “planeti nauke”, koja se ove godine nalazi na Prirodno-matematičkom fakultetu.

“Djeca imaju mogućnost da posjete planetarijum, terarijum i akvarijum i da nauče nešto novo o zemlji i svemiru. Za muziku i ples zaduženi su Dječiji hor `Jazavac`, baletska škola i mladi glumci”, napomenula je Tepšićeva.
Tepšićeva je navela da bi sljedeće godine peti festival trebao biti održan na otvorenom i trajati tri dana.

Glumac Duško Mazalica, koji u festivalu učestvuje kao profesor Galileo Galilej i moderator, rekao je da djeca danas imaju priliku da mnogo toga nauče, istraže, ali posebno da se zabave.
“Počastvovan sam što učestvujem na četvrtom `Prokids festivalu`. Ovdje nastupaju mali genijalci, djeca koja su istakla nešto kao svoj poseban talenat”, naveo je Mazalica.

Ostavite komentar: