Projekat energetske efikasnosti! Trivić: Za banjalučku OŠ “Branko Ćopić” 700.000 KM

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić izjavila je da će u Osnovnu školu “Branko Ćopić” u banjalučkom naselju Borik biti uloženo 700.000 KM kroz projekat energetske efikasnosti.

Trivićeva je, nakon posjete ovoj školi, istakla da će ovaj projekat biti realizovan u 12 škola u Republici Srpskoj, te da se takozvano utopljavanje škola sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

“U ovoj školi će biti obnovljena fasada, stolarija i sve ono što se podrazumijeva kroz projekat energetske efikasnosti. Ovim ćemo konačno riješiti dugogodišnji problem ove škole, koju pohađa oko 900 učenika”, rekla je Trivićeva novinarima. Prema njenim riječima, ulaganje u škole je od velikog značaja, jer je za sam proces odvijanja nastave važno da djeca i prosvjetni radnici imaju adekvatne uslove i stimulativno okruženje.

“U program energetske efikasnosti uključeno je osam osnovnih i četiri srednje škole u Republici Srpskoj. Svi radovi će biti obavljani u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama Instituta za javno zdravstvo”, poručila je Trivićeva.

Direktor OŠ “Branko Ćopić” Branislava Pejašinović rekla je da su svi zaposleni u školi, a posebno djeca, zadovoljni što se ovaj projekat realizuje baš u njihovoj školi.

“Radovi koji su počeli proteklih dana uključuju sanaciju krova, zamjenu stolarije na fiskulturnoj sali, obnovu fasade sa postavljanjem termoizolacije, sanaciju dijela mokrih čvorova, te ugradnju radijatorskih ventila”, navela je Pejašinovićeva. Ona je dodala da je projekat za njih od velikog značaja, jer će učenici i zaposleni dobiti mnogo bolje uslove za rad.

“Osim toga, očekujemo znatnu uštedu energije, a radujemo se i što će naša škola zasijati u novom ruhu, što će cijelom naselju Borik dati ljepši izgled”, napomenula je Pejašinovićeva.

Ostavite komentar: