Procedura za besplatne udžbenike ide dalje: Ministarstvo nije prihvatilo prijedlog Banjaluke za sastanak

Kako bi obezbijedili besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola, Grad Banjaluka je ranije proveo tender za nabavku udžbenika od 3. do 9. razreda i u protekloj nedjelji potpisao ugovor, koji će zajedno sa bankarskom garancijom, u ponedjeljak – 26. jula, biti poslat Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske na potpisivanje, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Imajući u vidu da je Vlada Republike Srpke, dan nakon što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković stavio potpis na ugovor, donijela odluku da pribavi udžbenike i za osnovce 3. i 4. razreda u cijeloj Republici Srpskoj, Grad Banjaluka je tražio sastanak sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, kako bi se izbjeglo dupliranje udžbenika.

Međutim, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije prihvatilo prijedlog za sastanak.

Dopisom koji su uputili Gradu Banjaluci kazali su da su aktivnosti raspodjele udžbenika u nadležnosti Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

S obzirom na to da su tenderom koji je sproveo Grad Banjaluka već obuhvaćeni udžbenici za 3. i 4. razrede, te isti u ovom trenutku ne mogu biti isključeni iz nabavke, Grad Banjaluka je predložio da se sredstva namijenjena Banjaluci preusmjere u druge lokalne zajednice za kupovinu udžbenika za 5. razred.

Ostavite komentar: