Priznanje nakon dokaza: Banjaluka prepisala projekat “Ko gradi – mora i da sadi”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, priznao je danas da je projekat pod nazivom “Ko gradi – mora i da sadi”, uzeo od grada Kragujevca.

“Uzimamo dobre ideje. Zar je sramota uzeti dobre ideje, pa evo i od Kragujevca. Ljudi, sve što je dobro uzimajte”, poručio je danas Stanivuković.

Po njegovom prošlomjesečnom prijedlogu, akcija podrazumijeva da investitori koji grade stambeno-poslovne objekte veće od 1.000 kvadrata moraju da na svakih 500 kvadrata zasade po jedno drvo. Akcija je, kako je to zvanično obrazloženo, dio strategije nove administracije da Banjaluci vrati epitet „grada zelenila“. Tada u javnosti ni riječi da to nije bila gradonačelnikova izvorna ideja.

Kako piše ATV, samo 20 dana ranije, tačnije 29. juna ove godine, Skupština grada Kragujevca, na prijedlog gradonačelnika Nikole Dašića, usvojila je potpuno identičan plan, pod nazivom, „Vrati dah prirodi – posadi drvo”. I ova odluka podrazumijeva da svaki investitor koji grade objekte veće od 1.000 kvadrata na svakih 500 kvadrata mora da posadi jedno drvo.

Dvadeset dana poslije, Stanivukovićev tim prepisuje kompletnu odluku iz Kragujevca i predstavlja to u javnosti kao „pažljivo razrađenu strategiju”. Zapravo, jedina razlika jeste u nazivu akcije i što je ekavicu zamijenila ijekavica.

Ostavite komentar: