Pripremljeni leci za građane Banjaluke sa značajnim informacijama o vakcinaciji

Grad Banjaluka u saradnji sa Domom zdravlja Banjaluka pripremio je letke za građane o značaju vakcinacije i sa uputstvima za one koji su se vakcinisali da bi znali kako treba da se ponašaju poslije primanja vakcine.

Vakcinacijom protiv kovid infekcije izbjeći ćemo pojavu teških kliničkih slika, bolničkih liječenja i smrtnih ishoda.

Zato je veoma važno da se što veći broj ljudi vakciniše, jer je time sve manja mogućnost da se epidemija održava i ponovo rasplamsava.

Uz informacije o značaju vakcinacije, u lecima je objašnjeno i na koji način sugrađani koji su se vakcinisali mogu dalje da se zaštite.

-S obzirom na to da nijedna vakcina ne pruža 100 odsto zaštitu od infekcije, potrebno je i dalje pridržavati se osnovnih preventivnih mjera, a to su: nošenje maski, držanje fizičke distance i što češće temeljno pranje ruku – navedeno je, između ostalog, u letku koji će dobiti svaki građanin poslije vakcinacije u hali „Banjalučkog velesajma“.

I leci o značaju vakcinacije biće podijeljeni stanovnicima našeg grada. Na taj način će svaki građanin koji želi da se vakciniše, moći da dobije sve potrebne informacije.

Napominjemo da je juče vakcinacija sugrađana starijih od 65 godina počela na novom vakcinalnom punktu u hali „Banjalučkog velesajma“.

 

 

Ostavite komentar: