Pripreme za asfaltiranje: Dobar tempo rada na proširenju spoja Istočnog i Zapadnog tranzita

Proširenje saobraćajnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića, na potezu od „Centruma“ do Lesnine, odvija se dobrom dinamikom, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Sandić, koji je danas sa predstavnicima „Puteva RS“ obišao ovog gradilište, istakao je da je već izveden značaj dio predviđenih radova, uključujući i izgradnju potpornog zida uz saobraćajnicu, koja će po rekonstrukciji, u njenom najvećem dijelu biti proširena na četiri trake, uz obostrane pješačke staze.

Prema njegovim riječima, već su završeni radovi na podzemnoj infrastrukturi, a trenutno, radi se na postavljanju trotoara i pripremama za asfaltiranje saobraćajnice.

Prije rekonstrukcije, ova, izuzetno prometna saobraćajnica, nije bila bezbjedna ni za pješake ni bicikliste, a sada dobijamo ne samo modernu ulicu već i kvalitetan spoj Istočnog i Zapadnog tranzita. Proširenjem ove ulice, biće zaokružena istočna transverzale, na potezu od novog mosta u Obilićevu pa sve do kružnog toka kod „Centruma“, zaključio je Sandić.

Radovi na proširenju ove saobraćajnice vrijedni su oko dva milion KM, a projekt realizuju Grad i „Putevi RS“.Ostavite komentar: