Prijedlog gradonačelnika: Milioni iz Srbije za školu u Adi, atletsku stazu i park

“Po prvi put direktno na račun Grada Banje Luke uplaćena je novčana podrška Srbije u iznosu od tri miliona evra”, kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, tokom obraćanja na sjednici Skupštine Grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Moj prijedlog je bio da se sredstva, koja smo dobili od Srbije, preusmjere za projekat izgradnje mosta u Česmi, ali je sredstva za realizaciju istog ponudio republički nivo. Napravljen je dogovor da Grad Banja Luka riješi sve imovinsko-pravne odnose, pripremi svu neophodnu projektnu dokumentaciju i izradi idejno rješenje, a da izgradnju finansiraju  Vlada Republike Srpske i Putevi Republike Srpske”, istakao je gradonačelnik, dodavši da su sredstva za projekat izgradnje mosta u Česmi planirana kroz rebalans budžeta, koji je potrebno usvojiti, kako bi s proljeća započela gradnja mosta.

On je poručio da će sredstva iz Srbije biti preusmjerena, prije svega, za školu u Adi, gradski park, te za atletsku stazu i stadion u naselju Lauš.

“Najznačajniji dio sredstava koja su stigla iz Srbije biće usmjeren za izgradnju škole u naselju Ada, pa je plan da se za tu namjenu izdvoji 2,2 miliona evra. Za ovaj projekat već je pripremljena sva neophodna projektna dokumentacija. Dio sredstava ići će za ateltsku stazu, stadion i gradski park. Smatramo da su ovo značajni projekti”, kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik je rekao da će Lauš dobiti moderan sportski kompleks, jer će u ovom naselju biti izdvojeno milion KM za izgradnju stadiona i profesionalne atletske staze sa osam traka.

“Prije svega želimo rasteretiti Gradski stadion, kako bismo omogućili kvalitetnije uslove i igračima Borca, a ujedno obezbijediti modernu stazu atletičarima. Važan projekat je i park i za tu namjenu biće izdvojeno oko 300.000 evra”, zaključio je Stanivuković.

Ostavite komentar: