Ilić potvrdio: Stanivuković dostavio budžet, skupština vanredno za vikend

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da je dobio novi Prijedlog budžeta grada za ovu godinu i da bi ovaj dokument trebalo da bude razmotren na vanrednoj slupštinskoj sjednici koja bi mogla da bude zakazana za subotu, 10. april.

“Ovaj prijedlog ću da pročitam i izučim. Naša ideja je da za sutra zakažemo skupštinski kolegijum da na njemu definišemo novi datum održavanja vanredne sjednice. Mislim da će sve političke partije biti saglasne da se na prijedlog gradonačelnika Banjaluke /Draška Stanivukovića/ vanredna sjednica održi u subotu”, rekao je Ilić novinarima u Banjaluci gdje je završena sjednica Skupštine grada Banjaluka.

Prema njegovim riječima, stav gradonačelnika i njegovih savjetnika je bio da će uvažiti što je moguće više amandmana na zahtjev ne samo skupštinske većine, već svih onih koji su ih predložili.

“Sa te strane tek kada pogledam budžet vidjeću koliko je toga uvršteno u prijedlog budžeta. Iskreno se nadam da će oni biti uvršteni u što većoj mjeri kako ne bi bilo potrebe za novim amandmanima”, rekao je Ilić.

On je dodao da će skupštinska većina uraditi sve da zdravstveni radnici dobiju finansijska sredstva kao vid podsticaja za ono što su prošli u proteklih godinu dana, te da će se potruditi da se ne razdvajaju institucije – republičke ili gradske.

Ilić je rekao da je želja skupštinske većine da Banjaluka što prije dobije budžet i izrazio uvjerenje da su pregovori išli u pravom smjeru.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je Prijedlogom budžeta predviđeno da cjelokupni iznos za proces vakcinacije i funkcionisanje Doma zdravlja iznosi 1.215.000 KM, što je rekord jer, kako kaže, nikada grad nije više dao, čak ni prošle godine kada je bilo kreditno zaduženje od 12 miliona KM.

On je rekao da je za ugostitelje predviđeno 600.000 KM, te naglasio da je 200.000 KM dodatna podrška penzionerima putem subvencija mjesečnih karata od 20 odsto. On je naglasio da je više od 300.000 KM direktna podrška javnom prevozu.

Stanivuković je rekao da je otvoren za razgovore o budžetu i da “mogu ostati amandmani koji imaju smisla”.

 

Ostavite komentar: