Prijavljen nestanak ekspres restorana u “Akvani”: Vodio se u knjigama preduzeća

Javno preduzeće “Akvana” prijavilo je Policijskoj upravi Banjaluka, Odjeljenju za privredni kriminal, da restoran “Soriso” koji se vodio u osnovnim sredstvima, ne postoji u stvarnom stanju imovine ovog preduzeća, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je potvrdio v.d. direktora “Akvane”, Velibor Vukajlović, po preuzimanju dužnosti rukovodioca ovog preduzeća, izvršen je vanredni kontrolni popis imovine prilikom kojeg je ustanovljeno da u stvarnom stanju nema ekspres restorana, iako se vodio u knjigama preduzeća.

“Prijavu u vezi s tim, predali smo Policijskoj upravi Banja Luka, Odjeljenju za privredni kriminal, koja će je uputiti na dalje postupanje nadležnom Tužilaštvu”, naveo je Vukajlović.

Nabavna vrijednost ovog restorana je oko 96.000 KM. Trenutno, u prostoru tog restorana nalazi se zakupac Sportski klub “Bilijar osmica” koji je u taj prostor ušao januara 2019. godine.

Početkom marta predstavljen je izvještaj tzv. “Tima za reviziju”, u kojem je, između ostalog, navedeno da je u “Akvani” nestao cijeli ekspres restoran, te pozvani nadležni organi da reaguju u konkretnom slučaju.

Ostavite komentar: