Prijave u Domu omladine od ponedjeljka: Evo šta treba banjalučkim penzionerima za besplatni prevoz

Penzioneri sa najnižom penzijom, odnosno oni sa mjesečnim primanjima do 285 KM,  imaće pravo na besplatni javni prevoz u Banjaluci, a već od ponedjeljka moći će se prijaviti u banjalučkom Domu omladine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. 

Prema sadašnjoj računici, takvih penzionera u Banjaluci je oko tri hiljade, a minimum dvije hiljade njih koristi javni prevoz.

Za prijavljivanje će im biti potrebna potvrda o prebivalištu, ček od penzije, potvrda o visini penzije i jedna od mjesečnih karata kako bi dokazali da koriste javni prevoz. Iz Grada najavljuju da bi sve prijave trebalo da bude obrađene u što kraće vrijeme, kako bi penzioneri besplatni prevoz mogli da koriste od 1. septembra.

“Važna odluka je pred nama. Penzioneri sa najnižom penzijom imaju potpuno besplatno javni prevoz i dobiće jedinstvene karte koje mogu koristiti svaki dan. Takođe, i ostali penzioneri, kao i studenti i srednjoškolci imaju povoljniji prevoz, a djeca iz višečlanih porodica besplatan”, ponovio je Stanivuković i danas.

Na pitanje novinara koliko bi cijena goriva trebalo da se smanji, da bi cijene autobuskih karata bile niže, Stanivuković je procijenio da bi, u tom slučaju, gorivo moralo da košta ispod 2,46 KM. Ujedno je najavio i novi-stari režim saobraćaja za septembar.

,,Pred početak školske godine ukida se redukovani javni prevoz. Biće vraćene mnoge javne linije. Takođe, biće postavljeno 39 pametnih autobuskih stajališta u gradu”, rekao je on.

Što se tiče podrške penzionerima od po 100 KM, gradonačelnik Banjaluke je tu pomoć uporedio sa besplatnim javnim prevozom.

,,Nas je Skupština obavezala da mi te pare damo Elektroprivredi, a pravnici kažu da je to nezakonito, jer to nije grant. Mi smo rekli da nam ljudi koji su dali prijedlog daju način kako da se to uradi na pravni način”, naglasio je Stanivuković i dodao da su predlagali da to ide kroz Vodovod, sredstva za lijekove ili prevoz.

Željka Pavlović, BL portal

 

 

Ostavite komentar: