Pridružite se: Peto izdanje trke “Suturlija trejl 2024” u Banjaluci

15.04.2024. | 13:30

Peto izdanje trke  “Suturlija trejl 2024 ”, poznat i kao Banja Luka Oasis, biće održano u nedjelju, 21. aprila, a okupljanje učesnika trke predviđeno je u 9.30 časova ispred PD „Šibovi“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovoj trci koja ima za cilj promovisanje zdravih životnih navika, ali i prirodnih ljepota našeg grada pridružiće se i gradski menadžer Bojan Kresojević.

“Iako se u našem gradu održava niz sportskih događaja, specifičnost ove trke ogleda se zapravo u tome što istovremeno promoviše i prirodne ljepote Banje Luke, zbog čega ću vrlo rado učestvovati”, poručio je gradski menadžer.

Kako je kazao, Banja Luka je grad koji doživljava revolucionarne infrastrukturne promjene, ali istovremeno postaje grad sa mnoštvom sjajnih događaja.

“Događaji koji promovišu sport, zdrav život i zdrave životne navike, ali i prirodne ljepote našeg grada i važnost očuvanja životne sredine posebno su značajni, zbog čega je Grad i podržao ovu trku. Suturlija svakako predstavlja jedno od mjesta gdje u potpunosti možete osjetiti ljepotu prirode, a na ovaj način svi zajedno ćemo pokazati opredijeljenost da se prema našim prirodnim ljepotama odnosimo sa velikom pažnjom”, rekao je Kresojević.

Gradski menadžer je iskoristio priliku da pozove sve sugrađane, koji vole sport i druženje da se u nedjelju, 21. aprila pridruže trci.

Predsjednica Atletskog kluba „Alfa“ Nevena Stojaković, kazala je da „Banja Luka Oasis“ nije samo sportsko takmičenje, već događaj koji ima za cilj da promoviše zdrave stilove života, ali i prirodne ljepote Banje Luke, što itekako ima uticaj na razvoj receptivnog turizma.

Kako je kazala, kružna staza je duga 10 kilometara, a okupljanje je predviđeno kod PD „Šibovi“ u 9.30 časova, dok je početak trke planiran u 10.00 časova.

-Naša misija je stvoriti trke koje će oduševiti sve, od početnika do iskusnih sportista, pružajući vam priliku da se povežete s prirodom i doživite nezaboravno trkačko iskustvo kazala je Stojakovićeva, istakavši da će se ovogodišnjoj trci pridružiti učenici banjalučke Gimnazije.

Profesor fizičkog vaspitanja u banjalučkoj Gimnaziji Mirko Vulin istakao je da će se đaci –članovi Planinarske sekcije pridružiti ovom događaju.

“U okviru aktivnosti naše Planinarske sekcije učestvujemo u nizu ovakvi događaja i velika nam je čast što ćemo ove godine biti dio „Suturlija trejla“. Fizička aktivnost postala je nasušna potreba svakog pojedinca i zato je važno da kroz ovakve aktivnosti podstičemo i naše srednjoškolce”, kazao je Vulin.

Svi zainteresovani za trku mogu se prijaviti putem linka: https://docs.google.com/forms/d/1wwJ7tZKlGV3fAdLOam8IscHRMZ5m3-kX2p7XkzLQvp8/edit