Prevalili 1.400 kilometara! Braća doputovala u Banjaluku i darovala tečnost koja život znači

Dobrovoljni davaoci krvi sa Kosova i Metohije prevalili su 1.400 kilometara da bi doputovali u Banjaluku i danas darovali tečnost koja život znači.

Tako će braća iz južne srpske pokrajine u srcu Republike Srpske dati svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana davalaca krvi.
“Na ovaj način, simbolično, Srbi sa Kosova će uzvratiti za podršku i pomoć koju im braća iz Republike Srpske pružaju decenijama. Zaista nam je čast da učestvujemo u ovoj humanitarnoj akciji. A koliki značaj za nas ima ovaj gest svjedoči i podatak da su aktivisti Crvenog krsta iz Zvečana prešli 1.400 kilometara da bi ovdje dali krv”, rekao je Miloš Marković, pravnik iz Kosovske Mitrovice koji je trenutno na master studijima na Pravnom fakultetu u Banjaluci,
Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Ljubiša Batar najavio je da će Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi biti obilježen na Trgu krajine. Inače, akcija koju je organizovalo gradsko udruženje dobrovoljnih davalaca sprovođena je u proteklih deset dana u Zavodu za transfuziju RS, piše Glas Srpske.

Ostavite komentar: