Preokret u slučaju Kozara: Neočekivan Radojičićev odgovor na rušenje bioskopa FOTO

Bura oko rušenja bioskopa Kozara u samom centru Banjaluke se ne stišava.

Stanovnici ovog dijela grada na Vrbasa peticijom su pokušali da spriječe uništavanje, kako i sami kažu, jednog od najvećih simbola Banjaluke, ali im nije uspjelo.

Ekipa sa bagerima koju je angažovao investitor juče ujutru je izašla na teren. Nakon toga su uslijedile mnogobrojne reakcije, uglavnom negodovanje zbog rušenja ovog objekta, a sada se oglasio i gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić. Zbog njegovog odgovora na Tviteru iz kojeg se može, iako je u formi pitanja, iščitati da je neko ciljano baš dva mjeseca pred izbore počeo da ruši bioskop u centru grada, mnogi građani, posebno oni koji koriste društvene mreže, očekuju preokret u ovom slučaju.

“Da li je neko baš zato i počeo”, napisao je Radojičić u odgovoru na tvit “Jefimije” koja je konstatovala sljedeće: “Početak izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Sime Šolaje tik pred izbore je velika greška. Doduše i dokaz da se baš puno ni ne razmišlja”.

Podsjećanja radi, dozvola za rušenje starog bioskopa Kozara u centru izdata je firmi „Cinema Tower“ 30. marta ove godine, a potvrdio je to načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević, inače predsjednik banjalučkog odbora Demosa. Višespratnica koja se planira graditi na tom mjestu predviđena je regulacionim planom usvojenim u decembru 2018. godine. Stanarević je izjavio da je ovo rješenje sada sigurno bolje nego da na tom mjestu i dalje stoji zapušten objekat.

Gradonačelnik Igor Radojičić u ponedjeljak će se sastati sa predstavnicima nezadovoljnih stanara. Njihov prijedlog je da Grad i investitor razgovaraju o zamjeni lokacije na kojoj bi bila izgrađena planirana višespratnica.

 

Ostavite komentar: