Preko 1.200 mlađi potočne pastrmke pušteno u rijeku Suturliju

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, pustio je danas zajedno sa Sportskim ribolovnim društvom Banjaluka, preko 1.200 mlađi potočne pastrmke u rijeku Suturliju.

Poribljavanje je realizacija ranije najavljenih aktivnosti u sklopu promocije Suturlije kao lokacije za turističko-sportsko-rekreativne aktivnosti u kojoj svi posjetioci mogu pronaći mjesto za sebe tokom ljetnih vrućina i godišnjih odmora.

– Zahvaljujem svima koji su omogućili i priredili ovaj događaj. Poribljavanje je simboličan prikaz da je Suturlija prirodna oaza, jer je poznato da pastrmke žive u čistoj vodi i netaknutoj prirodi, što Suturlija svakako jeste, i idealno je mjesto tokom ljeta za boravak u prirodi. Mi se ponosimo Suturlijom, ali moramo svi zajedno još mnogo toga da uradimo kako bi je doveli na nivo koji ona to zaslužuje – poručio je Talić

Marinko Popović, koordinator Sportskog ribolovno društvo Banjaluka, dodaje, rijeka Suturlija zaslužuje da uđe u redovnu godišnju akciju poribljavanja.

– Uz pomoć predsjednika Skupštine grada, Zorana Talića, mi ćemo pokušati da oživimo rijeku Suturliju, kako za ribolovce tako i za sve ljubitelje prirode koji će tu da borave. Mlađ koju smo danas pustili ćemo redovno pratiti kako napreduje i trudićemo se da ovakvih akcija imamo još u toku godine – rekao je Popović.

Talić dodaje, danas je održao i sastanak u prirodi na Suturliji sa odjeljenjem za komunalne poslove grada Banjaluke, gdje je dogovoreno košenje i čišćenje donjeg lokaliteta Suturlije.

– U obilasku sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove, dogovorili smo da u narednih 7 do 10 dana se izvrši čišćenje i košenje donjeg lokaliteta Suturlije kako bi bilo još pristupačnije i lijepše za sve posjetioce. Cilj nam je da Suturlija uđe u program redovnog održavanja za narednu godinu u programu komunalne potrošnje – rekao je Talić.

Nakon Suturlije, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, danas je učestvovao i u poribljavanju rijeke Vrbanje gdje je pušteno preko 5.500 komada mlađi potočne pastrmke.

 

Izvor:(RTRS)

Ostavite komentar: