Predstavljene mogućnosti za saradnju Banjaluke i Tjenđina

Gradonačelnik Igor Radojičić danas se susreo sa delegacijom kineskog Tjenđina, koju je predvodio Đi Guoćang, član Stalnog komiteta Gradskog komiteta Komunističke partije Kine Tjenđin.

Tokom srdačnog susreta u Gradskoj upravi, gosti iz Kine zahvalili su na toplom prijemu i dobrodošlici, ističući da se radi o prijateljskim gradovima, te da Banjaluka i Tjenđin imaju dobru podlogu za saradnju.

Oni su naglasili da bi Banjaluka i Tjenđin mogli da ostvare saradnju u oblastima industrije, infrastrukture i obrazovanja.

Istovremeno, gradonačelnik Radojičić upoznao je kinesku delegaciju sa mogućnostima za poslovnu saradnju u oblasti izgradnje mostova, gradnje nove multifunkcionalne kongresno-koncertne dvorane, projekta tretmana otpadnih voda i rješavanja čvrstog otpada.

Takođe, upoznao ih je i sa aktivnostima grada u vezi sa uspostavljanjem poslovnih zona i mogućnostima koje se nude potencijalnim investitorima – od olakšica za poslovanje, zemljišta i infrastrukture.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se provjeri zainteresovanost kineskih kompanija za neke od ponuđenih projekata u Banjaluci, a iskazana je i namjera da se naredne godine organizuje susret privrednika iz dva grada kako bi se razgovaralo o mogućnostima poslovne saradnje.

 

Izvor.(banjaluka.rs.ba)

  

Ostavite komentar: