Predstavljen program Banjaluke za EPK 2024.

Članovi Tima za kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine predstavili su danas finalnu formu aplikacije našeg grada, koja će 24. septembra biti predstavljena pred zvaničnicima Evropske komisije, u finalu ovog prestižnog takmičenja.

Finalna forma banjalučke aplikacije, koja predstavlja program razvoja kulture u Banjaluci, danas je predstavljena članovima Savjeta za kandidaturu, koju čine ugledni kulturni radnmici i predstavnici relevatnih institucija.

Marko Bilbija, šef Tima za kandidaturu Banjaluke, istakao je da, kako se finale približava, aktivnosti na kandidaturi veoma intenzivne i napomenuo da u Banjaluku, u okviru ovog procesa, 11. septembra dolaze i eksperti za kulturu iz Evropske komisije, koji će odlučvati o tome koji će se grad okititi prestižnom titulom.

Oni će se na licu mjesta detaljno upoznati sa stanjem na terenu te upoznati nosioce projekta – rekao je Bilbija i dodao da će završna prezentacija banjalučke kandidature biti održana 24. septembra u Briselu, te da će Evropska komisija dan kasnije, 25. septembra, odlučiti ko će od tri gradova finalista – Banjaluke, Mostara i norveškog Boda biti izabran za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, u kategoriji zemalja izvan EU.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba) 

Ostavite komentar: