Predstavljen izgled budućeg kongresnog centra u Banjaluci FOTO / VIDEO

Idejni projekat kongresnog centra u Banjaluci koji bi trebalo da bude izgrađen u narednim godinama, predstavljen je kao nosilac novog urbanog identiteta, projekat nove arhitektonske paradigme.

Centar će biti smješten na atraktivnoj lokacijii, uz teniske terene kod parka “Mladen Stojanović”, odnosno između Gradskog stadiona i tržnog centra Delta planet.

Internacionalni arhitektonski studio sa sjedištem u Madridu Cosmos architecture je predstavio svoj idejni projekat i kako bi kongresni centar u Banjaluci trebalo da izgleda. Oni kažu da dizajn teži ka stvaranju zgrade koja je prilagodiva, interaktivna i dostupna svima.

Ideja i razlog planiranja ove građevine je potreba za mjestom gdje će biti održavani razni koncerti, kulturni programi i razne kongresne djelatnosti.

Unutar i ispod strukture su ostavljene dvije praznine za kulturne aktivnosti, one su dio zgrade, ali sa osjećajem nove dinamične interakcije između grada i kulturnih aktivnosti u zgradi. Zgrada je zamišljena kao svjetionik, a osim ove dvije praznine koje građevinu integrišu sa gradom, biće dostupno i mnogo drugih otvorenih prostora koji su poprilično fleksibilni i moguće ih je montirati po potrebi, prenosi Klix.ba.

Ova zgrada bi trebalo da bude mjesto koje okuplja umjetnike, posjetioce i zajednicu grada kako bi se upoznali sa arhitekturom, kulturom, znanjem, muzikom i prirodom.

 

 

Ostavite komentar: