Predložite i osvojite bogatu nagradu: U toku konkurs za novi gradski park

U toku je međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja novog gradskog parka, kao najveće uređene zelene površine u gradu koja će da pruži mnogobrojne sadržaje potrebne našim sugrđanima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, autorima konkursa daje se prilika da kreativnim i inovativnim izborom programa aktivnosti i sadržaja budućeg parka, specifičnih za ovakav prostor, definišu još jedan zaštitni znak, sliku/razglednicu Banjaluke, jedinstven i inovativan, s istorijskom metaforom i ugodan za duži boravak i posjetu.

“Ovaj prostor treba da funkcionalno oblikuje prirodne karakteristike prostora, poveže kontaktne namjene i formira ekološko, edukativno-estetske i rekreativne površine. Sadržaji buduće parkovsko-rekreativne zone trebaju biti takvi da odgovore na nedostatke koji su prisutni u društvenoj sceni Grada Banjaluke i njenog okruženja, uz korištenje održivih, modularnih, prilagodljivih, savremenih i slojevitih rješenja”, navodi se u konkursu.

Naime, Međunarodni opšti javni konkurs za izradu idejnog pejzažnog urbanističko-arhitektonskog rješenja parka uz Bulevar srpske vojske u Banjaluci otvoren je do 5. decembra 2021. godine, a za najbolje idejno rješenje predviđena je novčana nagrada u iznosu od 15.000 evra.

Konkurs je organizovan digitalno, a više informacija se može pronaći  na linkovima: https://www.banjaluka.rs.ba/konkurs-park-bl/ i https://en.banjaluka.rs.ba/competition-park-bl/.

Podsjećamo, nova gradska adminstracija vođena idejom da gradu vrati epitet zelenog grada, pokrenula je aktivnosti na izgradnji novog gradskog parka. Tokom ove sedmice i stručna javnost imala je priliku da izrazi svoj stav po pitanju gradnje najvećeg parka u Banjaluci. Na sastanku koji je upriličen 14. oktobra ove godine u Gradskoj upravi, poručeno je da su istog mišljenja – da je Banjaluci potreban novi park.

Ostavite komentar: