Pred odbornicima subvencije za javni prevoz: Nova vanredna sjednica banjalučke Skupštine

Nova vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluke biće održana 26. aprila, u devet časova, na kojoj će biti razmatrane tačke koje su direktno zavisile od budžeta i koje kao takve Skupština nije razmatrala, odlučeno je na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Riječ je o tačkama važnim za nastavak funkcionisanja grada, poput odluka koje definišu određene grantove i subvencije, programe komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta, te programa iz oblasti kulture, sporta, turizma, nevladinog sektora i socijalne politike.

Preko 430.000 KM je iznos subvencija za gradski prevoz i kako je istakao gradonačelnik Stanivuković – važno je donijeti tu odluku jer prevoznici čekaju subvencije još od decembra prošle godine. Zato je, kako je naveo – nerazumno odugovlačenje održavanja ove sjednice ali da su to nažalost, sadašnje okolnosti u kojima se radi. Na dnevnom redu naredne sjednice, kako je naveo, su i komunalna potrošnja s kojom grad funkcioniše.

“Međutim, te odluke sada gotovo da ne postoje uzimajući u obzir da je deset puta manje sredstava za svu komunalnu i svu infrastrukturnu problematiku u našem gradu. Zato i ne znam zašto je pojedinim odbornicima potrebno da toliko razmatraju odluku koja gotovo ne postoji”, naglasio je Stanivuković. Naveo je primjer da je nekada za komunalnu opremu bilo 400.000 KM, a ove godine samo 10.000 KM, od čega je već potrošeno 6.000 KM.

“Starteški važna odluka koja nas čeka jeste odluka o podršci porodicama i roditeljima koji imaju djecu sa poteškoćama u razvoju da kada napune 18 godina da i dalje imaju podršku našeg Centra za socijalni rad. Ovakvu odluku smatramo ispravnom jer ta djeca, nažalost, i prolaskom određenih godina i dalje imaju isti problem”, istakao je gradonačelnik. Napomeno je da je od izuzetne važnosti i da se našim sportskim organizacijama, udruženjima građana, turističkim manifestacijama i kulturnim događajima daju grantovi koji im pripadaju i da se to trenutno ne može jer nema donesenih odluka.

Predsjednik Skupštine Grada, Mladen Ilić kazao je da su na ranijim sjednicama sa dnevnog reda skinute određene tačke koje su se ticale budžeta i na taj način Skupština nije donijela bilo kakve odluke po njihovom pitanju.

“Tako ćemo na novoj vanrednoj sjednici razmatrati značajne tačke za funkcionisanje grada. Siguran sam da ćemo se usaglasiti i prije održavanja sjednice kroz djelovanje skupštinskih komisija kroz koje ove programi moraju proći i na taj način da djelujemo kvalitetno i obezbijedimo Banjaluci nastavak normalnog i redovnog funkcionisanja”, zaključio je Ilić.

Ostavite komentar: