Pravoslavni vrtić “Anđelak” prelazi u nadležnost grada Banjaluka

Pravoslavni vrtić “Anđelak” bi uskoro trebao postati dio mreže gradskih vrtića koji su u nadležnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Naime, na idućem zasjedanju Skupštine grada pred odbornicima će se naći odluka o davanju saglasnosti koje će omogućiti da se to obdanište koje održava Srpska pravoslavna crkva Banjaluka (SPC) prebaci u ruke Grada Banjaluka.

-Obavješteni smo od strane SPC da su voljni da se taj objekat ustupi Gradu za potrebe vrtića. Grad je zainteresovan da preuzme taj objekat jer se radi o izvanrednoj lokaciji sa dobrim uslovima, tako da bi smo dobili još jedan objekat u sastavu Centra za predškolsko u zakup od strane SPC – objasnio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Osim ovog pitanja odbornici će između ostalog razmatrati odluku koja se odnosi na građevinsko zemljište.
– U pitanju je davanje dužeg roka građevinicma za plaćanje rente. Uglavnom se sada odlučuju da odjednom gotovinski plate puni iznos zato što dobijaju određen popust. U slučaju da neko ne može to da uradi u jednokrantnom iznosu ovdje se daje mogućnost produženja –kazao je on.

Iduća redovna sjednica biće održana 24 i 25.juna sa više od 114 tačaka i trajaće minimalno dva dana. Na obimnom dnevnom redu maratonske sjednice nalaze se tačke dnevnog reda od kojih su mnoge zbog epidemije korona virusa na čekanju za razmatranje još od februara, kazao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

-Na dnevnom redu naći će se redovni izvještaji javnih ustanova, izvještaj o realizaciji programa Skupštine grada za 2019.godinu kao i izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za 2019 godinu. Jedna od tačaka odnosiće se i na određene dokumente koji će ponovo pokrenuti priču o naučno tehnološkom parku u Banjaluci. a ramatraćemo i informaciju o sporu koji se vodi između grada i „Autoprevoza“ – rekao je Talić.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: