Poznati balkanski kuvar u Banjaluci: Ovog vikenda u Kaldrmi uživajte u specijalnom meniju

06.07.2023. | 15:00

Za banjalučki restoran “Kaldrma 1929” me veže moj Vlado Vojnović, koji je ovdje šef kuhinje i koji me pozvao da se na svoj način družim sa gostima. Zato će ovog vikenda Banjalučani imati priliku da uživaju u mom ,,A la carte” meniju koji sam specijalno pripremio, kaže poznati balkanski kuvar Dejan Stanković u čijim će se delicijama moći uživati u petak i subotu uveče u popularnoj Kaldrmi. 

Iza Stankovića je više od 30 godina kulinarstvog iskustva koje rado želi da podijeli kako sa svojim kolegama u “Kaldrmi 1929”, tako i sa svim gostima. Osim specijalnog menija, otkriće i neke tajne svojih recepata.

,,Naravno, i dalje je tu  standardni jelovnik Kaldrme, a ja sam posebno napravio meni koji će gosti imati priliku probati. Ideja ovog restorana je da im svakog drugog vikenda dolaze kuvari iz raznih mjesta je odlična, posebno jer smo zamislili da to ne bude samo kao kulinarski užitak, već i razgovor i druženje”, kaže Stanković.

Poznati balkanski kuvar ističe da na ovaj način “Kaldrma 1929” skreće pažnju na važnost profesije kuvara, ali i na sam rad u kojem svi uživaju.

,,Moram priznati da ovaj restoran već ima odličan meni. Primjetno je da se ovdje uživa u hrani, a i lijepom druženju. Zato ću se potruditi da ovog vikenda gostima predstavim nešto novo, da svima bude interesantno, a i meni, kao kuvaru”, naglašava Stanković i dodaje da zna da će tu biti i odlične muzike koja će ga sigurno još više ,,ponijeti” i dati posebnu notu svakom obroku.

Stanković otkriva i da će se na posebnom meniju “Kaldrme 1929” naći ćureća čorba, tačnije Ruski rasoljnik, za koju kaže – ko god je probao, oduševio se.

,,Naravno, ništa bez domaće kuhinje, pa sam odlučio da gostima spremim specifično jelo ,,juneće repove i obraze”. To je slatko, a pravo gurmansko jelo”, napominje Stanković.

Banjalučani će imati priliku da uživaju i u jednoj italijanskoj deliciji, tačnije, u desertu ,,Sicilijanski cannoli”, koji se priprema uz mnogo sira i sa kojom Stanković, kako kaže, obožava ,,zaigrati”.

Tamara Dobraš, PR menadžer restorana ,,Kaldrma 1929” obećava svim gostima nezaboravan vikend uz kvalitetne sadržaje i vrhunsku hranu koja će zadovoljiti sva nepca. Pod palicom Dejana Stankovića, a uz asistenciju svih članova poznatog banjalučkog restorana, gosti će, kako kaže, sigurno biti zadovoljni.

,,Zato i pozivamo Banjalučane i sve posjetioce grada na Vrbasu da već ovog vikenda budu naši gosti i uživaju u kulinarskim majstorijama našeg Dejana. Moram da napomenem da je rezervacija neophodna, kao i da vaš sat za uživanje naštimate na 18 časova, kada počinje ovaj gastro spektakl. Vjerujem da će naši gosti zaista uživati u nečem sasvim novom”, kaže Tamara Dobraš.

Za rezervacije kontaktirajte Kaldrmu 1929 na brojeve: 066/243-243 i 065/341-341