Poziv za subvencije za poboljšanje poljoprvrednog zemljišta u Banjaluci – ovo je osnovni cilj

Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka raspisao je javni poziv za raspodjelu sredstava prikupljenih od naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe za 2021. godinu, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Osnovni cilj dodjeljivanja sredstava, prikupljenih po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe su povećanje oraničnih površina i privođenje zemljišta kulturi, kroz mjere osposobljavanja i uređenja poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena, koja su lošijeg kvaliteta ili su neplodna, popravka i poboljšanje plodnosti zemljišta, sprovođenje protiverozivnih mjera ili melioracije poljoprivrednog zemljišta slabijeg kvaliteta i sprovođenje postupka komasacije”, navedeno je u saopštenju Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Konkursne prijave za dodjelu sredstava potrebno je dostaviti lično u službene prostorije Centra za razvoj poljoprivrede i sela i to radnim danom od 8 do 15 časova, ili putem pošte na adresu: Vojvode Momčila 10,12 i 16, Banjaluka.

Javni poziv je otvoren od 1. do 30. decembra 2021. godine, a javni poziv i prateću dokumentaciju možete da preuzmete ovdje.

Ostavite komentar: