Poziv Banjalučanima da se zaštite: Oprez zbog najavljenih padavina i jakog vjetra

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice apelovali su na dodatni oprez zbog najavljenih padavina i jakog vjetra i pozvali građane Banjaluke da preduzmu sve mjere i radnje zaštite lične bezbjednosti i imovine.

“Apelujemo da se sugrađani u vrijeme kada su prognozirane nepovoljne vremenske prilike ne kreću u blizini vodova električne energije, oštećenih stabala, lako lomljivih predmeta na visinama, te da uklone stvari koje bi u slučaju vjetra mogle pasti sa viših dijelova objekata i izazvati povrede”, naveli su iz Civilne zaštite.

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice napominju da je neophodno da građani prilikom napuštanja objekta zatvore prozore i vrata, te urede dvorišta.

“Apelujemo i da direktori javnih institucija, preduzeća i drugih pravnih lica preduzmu određene mjere na zaštiti imovine u vlasništvu preduzeća”, naveli su iz Civilne zaštite.

Iz Gradske uprave su naveli da će nadležne službe pratiti situaciju i u skladu sa tim obavještavati javnost.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, danas će uslijediti naglo zahlađenje sa padavinama – u nižim predjelima padaće kiša, a u višim predjelima uz pad temperature vazduha kiša će preći u susnježicu i snijeg.

Očekuju se udari vjetra od 50 do 80 kilometara na čas, a u brdsko-planinskim predjelima jak i olujni vjetar i snježne padavine mogu uzrokovati nanose, vijavice i smetove na putevima.

Ostavite komentar: