Požar im uništio kuću: Komšijska sloga porodici Ljubojević gradi novi dom

Tročlana porodica Ljubojević sa Krčmarica, koja je prije tri mjeseca izgubila kuću u požaru, uskoro bi trebalo da se useli u novi dom, koji su udruženim snagama iz temelja podigle komšije i humanitarci.

Sin vlasnika kuće Srđan Ljubojević rekao je da je na objektu urađen krov te da ih sada očekuje druga faza radova.

“U narednim danima počinjemo unutrašnje radove, razvodićemo struju i vodu. Pogodili smo posao sa majstorima te je sve spremno za početak posla”, kazao je Srđan.

Dodao je da poslije toga slijedi malterisanje kuće te postavljanje stolarije, za koje je takođe prikupljen novac.

Požar je izbio 5. septembra u četiri ujutro, u samo nekoliko minuta njihov dom je pretvoren u buktinju. Ostali su bez svega, osim odjeće koju su imali na sebi.

“Ostali smo bukvalno bez ičega, namještaj, odjeća, lična dokumenta, sve je nestalo u požaru. Otac je pokušao da ugasi vatru i spasi stvari, ali je zadobio opekotine drugog stepena”, ispričao je Srđan za Glas Srpske.

Oduševljen je zalaganjem i dobrom voljom komšija, kolega i prijatelja koji su pravi primjer složnosti.

“Odmah ujutro su nam u pomoć pristigli svi pa smo za dan uz pomoć bagera iz sela uspjeli očistiti garež, da bi mogla biti urađena nova ploča. Pomoć nije izostala ni kada smo počeli zidati kuću, svi su dobrovoljno radili”, kaže Srđan.

Otac mu je tada bio u bolnici, a on je sam nadgledao radove i pomagao.

Njegovu priču o slozi i ljudima dobrog srca potvrdio je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma Miladin Maličević, koji je jedan od organizatora ove akcije.

“Koliko god da sam vjerovao u humanost komšija, ovoliki odziv je iznad svih očekivanja. Već prvi dan sam počeo da dobijam pozive ljudi koji žele da pomognu. Ostao sam zatečen kada me je nazvao čovjek iz Gračanice u FBiH i donirao dio krovne konstrukcije”, kazao je Maličević.

Dodao je da je ova akcija ujedinila ljude širom svijeta.

“Vjerujte, i sada se naježim kada pričam o tome. Banjalučanka koja živi u Kanadi poslala je 500 dolara pomoći koje je sakupilo udruženje tamošnjih Srba. Komšije su pristizale, donosile hranu i odjeću, a mnogi su zasukali rukave i pomogli da Ljubojevići ponovo dobiju krov nad glavom”, ispričao je Maličević.

Pomoć

Miladin Maličević rekao je da je grupa komšija išla od kuće do kuće i sakupljala dobrovoljne priloge.

“Ako bismo nekoga slučajno preskočili jer živi dalje, sam nam se javljao i donosio prilog. Zahvalan sam svim ljudima, a izdvojio bih i firmu ‘Binis beton’, ‘Sigma projekt’, lokalnog paroha, predsjednika MZ Priječani i druge”, istakao je Maličević.Ostavite komentar: