Povodom praznika Duhovi: Veliki defile kočija biće održan u centru Banjaluke

Sve je spremno za održavanje manifestacije “Duhovski utorak”, kojom će Banjaluka, poštujući tradiciju i običaje, u utorak, 6. juna obilježiti veliki hrišćanski praznik – Duhove, saopšteno je iz Gradske uprave.

Inače, praznik Duhovi praznuje se tri dana i nekada je bio obilježavan u gradu na Vrbasu na tradicionalan način. Upravo s ciljem očuvanja stare tradicije Grad Banja Luka i gradska “Tržnica” prirediće ove godine bogat program u kojem će moći uživati svi sugrađani i posjetioci.

Osim slavskog obreda, prigodnog programa i slavskog ručka, koji će biti upriličen na Novoj pijaci od 14.00 časova, na ovoj lokaciji biće organizovana i smotra kočija, kao i izbor pobjednika u sljedećim kategorijama: najljepši fijaker, najljepši komplet i najljepša tradicionalna konjska zaprega.

Defile kočija krenuće u 17.00 časova od Nove pijace prema Hramu Hrista Spasitelja.

Već od 18.00 časova kod Hrama Hrista Spasitelja biće upriličen doček kočija, a sve posjetioce očekuje i bogat kulturno – umjetnički program.

Grad Banja Luka poziva sve sugrađane i posjetioce da se pridruže i budu dio ovog jedinstvenog događaja, koji će i ove godine oživjeti tradiciju prijašnjih vremena.

Ostavite komentar: