Povećanje u Budžetu Banjaluke bez kreditnog zaduženja

10.04.2019. | 11:12

Na sjednici Skupštine grada Banjaluka na kojoj se govori o radu gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu, kao i o prijedlogu gradskog Odjeljenja za privredu da izmjenom odluke o radnom vremenu tržni centri nedjeljom, ukoliko žele, mogu raditi i do 22.00 časa.

Načelnik odjeljenja za finansije, Božana Šljivar rekla je da je nacrtom rebalansa budžet veći za 10,5 miliona maraka, ili 7,8 odsto. Suficit za prošlu godinu iznosi 4,7 miliona maraka.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poručio je da se radi o povećanju Budžeta bez kreditnog zaduženja i da je grad prošle godine uložio 33 miliona maraka.

Informatički će biti uvezane mjesne zajednice i biće obezbjeđena pomoć Zavodu za izgradnju Banjaluka.

Za obnovu domova kulture u seoskim mjesnim zajednicama izdvojeno je 350 hiljada KM. Druga i treća faza izgradnje na Petrićevcu mjesna zajednica, vrtić i ambulanta. Nabavka nove komunalne opreme, fali 500 kontejnera. Gradiće vodovod u Misinom Hanu iz pomoć Sekretarijata za izbjeglice.

Planirana je i nabavka novog pauk vozila.

Povećaće se i sredstva za sportske klubove i školske objekte u gradu. Ulaz u projekat digitalizacije Skupštine grada sa ambasadom SAD-a.

U planu je i nabavka još dva vozila za službu Hitne pomoći uz podršku ambasade Japana.

 

Izvor:(ATV)