Potvrđeno! Sve po zakonu: Banjalučani se sudaraju u Jevrejskoj po rješenjima Gradske uprave

29.08.2022. | 16:01

Iz banjalučke Gradske uprave potvrdili su za BL portal da bašta ugostiteljskog objekta u Jevrejskoj ulici, tik pored Trga Krajine ima sva potrebna rješenja koja izdaje nadležno gradsko odjeljenje.

Mnogi Banjalučani i gosti grada na Vrbasu negodovali su što se ovog ljeta sudaraju na početku ove ulice dok se provlače između stolica iz bašte kafića i suncobrana i frižidera za sladoled iz obližnjeg marketa. Ostavljanje tako malog prostora za prolazak pješaka očigledno da za vlasti nije bilo sporno.

“Vezano za bašte UO „Dolce Vita” u Jevrejskoj ulici obavještavamo Vas da isti posjeduje rješenje o lokacijskim uslovima, kao i rješenje o zauzimanju javne površine kako za baštu zatvorenog tipa, tako i za dvije otvorene bašte. Vezano za frižider marketa Diona, ističemo da predmetni market takođe posjeduje rješenje o zauzimanju javne površine, a suncobran je uklonjen“, navode u odgovoru BL portalu iz Gradske uprave.

Zanimljivo da je protiv ovakvog rješenje prošlog mjeseca ustala jedna od prvih saradnica gradonačelnika, Tanja Vukomanović. Ona je na Tviteru 9. jula na postavljenu fotografiju iz Jevrejske i pitanje tviteraša „Kako se ovo zove?“ imala spreman odgovor.

„Ne znam kako se tačno zove ali je katastrofa, što je previše – previše je… Izlazi komunalna na teren“, napisala je tada Vukomanovićeva.