Potpisani ugovori sa profesorima: Počinju besplatne sportske sekcije u školama

21.10.2022. | 14:56

Predstavnici Grada Banje Luke prisustvovali su potpisivanju ugovora sa izabranim profesorima fizičkog vaspitanja i sporta u okviru realizacije projekta „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“.

Ukupno 21 profesor fizičkog vaspitanja i sporta učestvuje u realizaciji ovog projekta, u okviru kojeg će učenicima od drugog do petog razreda banjalučkih osnovnih škola biti obezbijeđen dodatni vid fizičkog angažovanja kroz izabranu sportsku aktivnost.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politku Mirna Savić-Banjac zahvalila je, ovom prilikom, profesorima, kao i direktorima škola na razumijevanju i želji da učestvuju u ovom veoma važnom projektu za razvoj sporta grada Banje Luke i ujedno ih zamolila da profesorima koji su dodijeljeni njihovim školama omoguće nesmetan rad i daju dodatnu podršku u realizaciji projekta.

Dodala je da uzimajući u obzir da je u prošlogodišnjem projektu učestvovalo oko 1.300 djece, te da se pokazalo da projekat ima najveći značaj u prigradskim školama – dovodi nas do zaključka da je njegova realizacija neophodna, jer projekat doprinosi povećanju fizičke aktivnosti kod djece mlađeg školskog uzrasta, ali i podizanju svijesti o značaju bavljenja sportom i fizičke aktivnosti, u cjelosti, kod ove školske populacije, saopštili su iz Gradske uprave.

U narednim danima biće utvrđeni tačni dani i satnice organizacije sportskih sekcija po školama, čime će krenuti zvanična primjena projekta u 19 škola na području Banje Luke.

Podsjećamo, ove školske 2022/2023. godine za učešće u realizaciji projekta prijavili su se nezaposleni i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja, kao profesori na stručnom usavršavanju.

Grad ovaj projekat sprovodi u saradnji sa Stručno sportskim udruženjem „Sprotski Misli Dobro“.