Potpis na ugovoru! Evo kada počinje podjela besplatnih udžbenika po banjalučkim školama

Danas je potpisan ugovor, a podjela besplatnih udžbenika osnovnim školama na području grada Banjaluka biće organizovana od 3. do 12. avgusta, rekao je na konferenciji za novinare Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Istakao je da će ugovor o nabavci udžbenika za učenike od 3. do 9. razreda sa bankarskom garancijom početkom naredne sedmice biti upućen u Istočno Sarajevo kako bi ga potpisali predstavnici JP  „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“, koji je izabran kao najpovoljniji ponuđač na tenderu.

Tim povodom u Gradskoj upravi danas je održan sastanak sa predstavnicima Aktiva direktora osnovnih škola kako bi se utvrdio plan podjele udžbenika po školama.

“Distribucija besplatnih knjiga za učenike će biti u toku avgusta i biće prije početka školske godine. Mi smo prvi grad u BiH i regionu koji se odlučio na ovako odvažan potez”, naglasio je Stanivuković.

Dodao je da je ovo ušteda za 11.500 porodica i učenika koji će zbog ove mjere imati uštedu.

“Javljaju nam se porodice sa troje mališana koji su osnovci, pa to je za njih ušteda veća od 400 KM. Uštedama koje mi pravimo građani osjete u svojim kućnim budžetima. Ovo je napokon postalo realnost, a ne obećanje. Mi sada možemo da kažemo roditeljima da ne kupuju udžbenike, da penzioneri kupuju jeftinije mjesečne karte. Takođe, dobijaju se novi parkovi, igrališta. Pred početak nove školske godine u OŠ ‘Branko Radičević’ na Starčevici ćemo potpuno renovirati dvorište”, kazao je Stanivuković.

Olgica Tešić, direktorica OŠ “Sveti Ćirilo i Metodije”, rekla je da je ovo veliki dan jer su djeca najbitnija i najvažnija.

“Kao prosvjetni radnik i majka sam veoma srećna što mogu roditeljima prenijeti jednu veoma važnu vijest da oni neće morati kupovati udžbenike”, kazala je Tešićeva.

Grad Banjaluka je iz budžeta izdvojio 1,5 miliona KM kako bi se obezbijedili besplatni udžbenici za sve osnovce na području grada.

Plan isporuke udžbenika u 26 osnovnih škola

03.08.2021.

 1. JU OŠ „Branko Radičević“
 2. JU OŠ „Jovan Cvijić“
 3. JU OŠ „Đura Jakšić“

05.08.2021.

 1. JU OŠ „Petar Kočić“
 2. JU OŠ „Mladen Stojanović“
 3. JU OŠ „Miroslav Antić“

06.08.2021.

 1. JU OŠ „G.S.Rakovski“
 2. JU OŠ „Ivo Andrić“
 3. JU OŠ „Aleksa Šantić“
 4. JU OŠ „Dositej Obradović“
 5. JU OŠ „Jovan Dučić“
 6. JU OŠ „Ivan Goran Kovačić“

09.08.2021.

 1. JU OŠ „Miloš Crnjanski“
 2. JU OŠ „Petar P. Njegoš“
 3. JU OŠ „Sveti Sava“
 4. JU OŠ „Jovan J. Zmaj“
 5. JU OŠ „Borisav Stanković“

12.08.2021.

 1. JU OŠ „Branko Ćopić“
 2. JU OŠ „Vuk S. Karadžić“
 3. JU OŠ „Desanka Maksimović“
 4. JU OŠ „Stanko Rakita“
 5. JU OŠ „Branislav Nušić“
 6. JU OŠ „Milan Rakić“
 7. JU OŠ „Sveti Ćirilo i Metodije“
 8. JU OŠ „Vojislav Ilić“
 9. JU OŠ „Milutin Bojić“

Ostavite komentar: