Posvećena korona izazovima mladih: Konferencija omladinskog rada otvorena u Banjaluci

Konferencija omladinskog rada u Republici Srpskoj /KORA osam/, posvećena izazovima mladih tokom pandemije virusa korona, otvorena je danas u banjalučkom Domu omladine.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Branka Malešević izjavila je na otvaranju konferencije, u čijem radu učestvuje 100 mladih sa područja BiH, da je cilj ovog skupa razvoj omladinskog rada u Srpskoj putem povezivanja omladinskih centara i organizacija.

“Teme će biti profesionalizacija omladinskog rada, mentalno zdravlje mladih u doba pandemije, bezbjednost mladih na internetu, te razvoj zdravih životnih stilova. Ministarstvo je u proceduri izrade nove omladinske politike za petogodišnji period, a zaključci sa ove konferencije biće uvršteni u omladinsku politiku”, rekla je Maleševićeva novinarima.

Organizatori Osme konferencije omladinskog rada su Mreža omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening Republike Srpske i Institut za razvoj mladih i zajednice “Perpetuum mobile” iz Banjaluke.

Izvršni direktor Instituta “Perpetuum mobile” Ilija Trninić rekao je da je konferencija, prije svega, posvećena promociji zdravih životnih stilova za vrijeme pandemije, ali i važnosti interneta i smanjenja svih oblika rizika i devijantnosti koje ta globalna mreža nudi budući da su je mladi tokom pandemije natprosječno koristili.

On je dodao da je neophodno raditi u lokalnim zajednicama na projektima osnaživanja mladih.

Ostavite komentar: