Postavljene klupe za „prvi“ poljubac, uz nove lokacije za „selfi“

17.01.2019. | 10:38

S ciljem obogaćivanja turističke ponude, na više lokacija u gradu postavljene su klupe „prvog poljupca“ i table koje označavaju najljepša mjesta za fotografisanje.

Klupe se nalaze u Aleji Svetog Save, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, na šetalištu uz Vrbas u naselju Obilićevo i u Parku „Mladen Stojanović“, dok su table postavljene u parkovima „Petar Kočić“ i „Mladen Stojanović“ i na vidikovcu na Banj brdu.

Oba projekta realizovala su udruženja građana, koje je Grad podržao putem Javnog poziva za razvoj turizma na temu „Razvoj mikrolokacija grada Banja Luka s ciljem promocije turizma“.

-Cilj nam je bio da se kreiraju i promovišu atraktivne mikrolokacije u Banjoj Luci, koje doprinose stvaranju prepoznatljivog imidža našeg grada kao turističke destinacije – kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić.

Projekat „Klupa prvog poljupca“ je sprovelo udruženje građana „Marko Polo“, a ideja je bila stvaranje lokacija koje se vezuju za ljubav, tajne i koje se uz određeni događaj pamte i prepričavaju cijeli život.

Projekat „Banja Luka selfi spot“ realizovalo je udruženje građana „Turistička tačka“, a postavljene table za najbolja mjesta za popularne „selfije“ promovisaće atraktivne lokacije u gradu. Mapa sa postavljenim tablama biće dostupna na internet stranici Turističke organizacije grada.

-Ovaj projekat će turistima, a posebno mlađoj populaciji koja posjećuje Banju Luku, omogućiti određen vid dodatne zabave dok prate mapu i traže obilježene lokacije, kao i dok na istim prave kreativne i zabavne selfi fotografije, ujedno promovišući naš grad, dijeljenjem fotografija na društvenim mrežama – zaključili su iz resornog odjeljenja.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)