Postavljen kamen temeljac za Policijsku akademiju

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da su institucije Srpske opredijeljene da jačaju Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), bez kojeg nema bezbjednosti Republike, građana i ustavnog poretka.

– Naša policija je čvrsto vezana za ono što je svakodnevni život građana i svi se identifikujemo sa onim što su vrijednosti i naše policije – rekla je Cvijanovićeva novinarima u banjalučkom naselju Zalužani, gdje je položen kamen temeljac za internat Policijske akademije u krugu Centra za obuku.

Ona je izrazila uvjerenje da će Vlada Srpske nastaviti da ulaže u kompleks Centra za obuku, ali i ostale značajne projekte.

Cvijanovićeva je podsjetila da je prethodna Vlada pokazala opredjeljenje da bude izgrađen ovaj kompleks, koji sada dobija i nove sadržaje, a koji predstavlja sve ono što treba za funkcionalnost, osposobljavanje, učenje i obuku policije.

VIŠKOVIĆ: U MUP ULOŽENO VIŠE OD 100 MILIONA KM

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada prepoznala potrebu ulaganja u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), te da je od 2015. godine do danas više od 100 miliona KM uloženo u ovo ministarstvo, počev od policijskih stanica, naoružanja, opreme i mnogih drugih neophodnih sadržaja.

Nakon polaganja kamena temeljca za novi objekat Policijske akedemije, koji će biti izgrađen u krugu Centra za obuku MUP-a u banjalčukom naselju Zalužani, Višković je naglasio da je Vlada imala u vidu činjenicu da Republika Srpska jedinu bezbjednosnu snagu ima u MUP-u.

– MUP je garant zaštite svih naših građana i mi smo to prepoznali i pratimo sve što MUP ima kao ideju kako bi naši policijski službenici bili ospoboljeni na stručan i kvalitetan način i kako bi bili u rangu sa svim pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova ne samo u okruženju nego širom svijeta – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da će se u budućoj zgradi Policijske akademije školovati svi mladi policajci Republike Srpske.

– Na prostoru od 10.000 metara kvadratnih, što će biti dovoljno za kvalitetan proces školovanja, iznjedrićemo mlade policajce koji će biti školovani u vrhunskim uslovima i nakon toga raditi na bezbjednosti Republike i očuvanju svega onoga što smo napravili u Srpskoj – poručio je Lukač.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj je prepoznala koliko je važno da se ulaže u MUP i omogući školovanje mladih ljudi.

Kamen temeljac za internat u Centru za obuku položili su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i direktor Policije Srpske Darko Ćulum, ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović, te vršilac dužnosti direktora “Puteva Srpske” Nenad Nešić.

Izvor: SrpskainfoOstavite komentar: