“Posjeti Banjaluku i pomjeri svoje granice”: Počela međunarodna ultramaratonska trka

Pod sloganom „Posjeti Banju Luku i pomjeri svoje granice!“ u okviru manifestacije „B-HARD Ultra Race&Brevet“ iz Parka Petar Kočić kreće međunarodna cikloturistička ultramaratonska trka, koja će se voziti u periodu od 11. do 16. juna.

Promotivnoj vožnji kroz Banju Luku pridružio se i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Ovogodišnji susret učesnika, koji je okupio više od 30 biciklista iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Francuske i drugih evropskih zemalja, te zemalja Bliskog Istoka, organizovan je u Domu omladine, saopštili su iz Gradske uprave.

Ova ultramaratonska biciklistička vožnja ukupne dužine 1200 kilometara održava se na ruti: Banja Luka – Nacionalni park „Kozara“ –  Balkana – Kupres – Mostar – Trebinje – Nacionalni park „Sutjeska“ – Višegrad – planine  Jahorina – Bjelašnica – Vlašić, zatim Jajce i na kraju ponovo Banja Luka.

Iz Udruženja građana „Centar za bolji kvalitet života“, koje organizuje ovaj avanturistički događaj, ističu da učesnici imaju na raspolaganju 90 časova da obiđu kompletnu rutu i vrate se na cilj u Banja Luku.

Kako su kazali u sklopu ovog događaja, učesnici će upoznati prirodne ljepote Banje Luke i drugih gradova, a ujedno će imati mogućnost da pomjere svoje psihofizičke granice

“Očekuje ih odlično druženje, ali i veći broj kontrolnih punktova za osvježenje, kao i banjalučki roštiljski specijaliteti na cilju”, kazali su organizatori, naglašavajući da najbrži svjetski ultramaratonci cijelu rutu voze bez podrške i gotovo bez spavanja, te da vožnju završe u roku od 60 časova.

Oni su napomenuli da se ove godine prijavilo i nekoliko ekipa koje će voziti turističku varijantu B-Hard-a, što podrazumjeva podršku pratećeg vozila, a glavni cilj je da se kroz ovaj projekat razvije jedan turistički aranžman koji bi bio raspoloživ tokom cijele sezone.

Grad Banja Luka je podržao ovaj događaj putem Kalendara turističkih manifestacija.

 

Ostavite komentar: