Porodica kao stub uspješnog društva: Grad Banjaluka isplatio podršku za 800 porodilja

Za prvih šest mjeseci ove godine primljeno je 816 zahtjeva za isplatu jednokratne podrške porodiljama, od čega je isplaćeno već 800 zahtjeva, saopšteno je iz Gradske uprave.

-Obrada pristiglih zahtjeva odvija se u kontinuitetu, pa su tako svi zaprimljeni zahtjevi koji su sa kompletnom dokumentacijom i isplaćeni – kazali su u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Naime, predaja ovih zahtjeva je započela u oktobru prošle godine i od tada do danas, primljeno je ukupno 2.413 zahtjeva.

Podsjećamo da sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Iz Gradske uprave navode da je Grad Banja Luka opredijeljen da maksimalno podrži porodicu, kao stub svakog uspješnog društva i ova podrška porodiljama je samo jedna od brojnih u okviru programa podrške porodici.

Potrebna dokumentacija

Zahtjev za isplatu novčane podrške, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja;

kopiju kartice tekućeg računa;

kućnu listu;

uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 ili lično u kancelariju broj 24.

Ostavite komentar: