Ponovo zaprašivanje komaraca: Večeras i sutra akcija u Banjaluci

31.07.2023. | 12:33

Zbog većeg broja prijava i utvrđene povećane brojnosti komaraca koji remete normalan boravak i rad u vanjskoj sredini, preduzeće „Eko-bel“ će izvršiti drugi tretman sistematske dezinsekcije komaraca, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Naime, razmnožavanju komaraca u ovoj godini pogodovalo je kišovito vrijeme, zbog čega će operativni timovi preduzeća „Eko-bel“  danas, u večernjem terminu od 20.00 do 23.00 časova i u utorak, 1. avgusta u jutarnjem terminu od 5.00 do 7.00 časova, izvršiti toplo i hladno zamagljivanje kao mjeru suzbijanja komaraca.

Kako su saopštili iz ovog preduzeća, sa kojim Grad  Banjaluka ima zaključen ugovor za vršenje ove usluge – potrebno je da pčelari u navedenim danima preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, a koje se sastoje u natkrivanju pčelinjih društava kartonom ili drugim sredstvima.

Drugim tretmanom suzbijanja suzbijanja komaraca će biti obuhvaćeni sljedeći dijelovi grada: Lazarevo 1 i 2, Kumsale, Derviši, Zalužani, Kočićev vijenac, Srpske Toplice, Šibovi, Centar, Nova Varoš, Rosulje, Rakovačke bare, Šargovac, Lauš, Petrićevac, Paprikovac, Drakulić, Priječani, Delibašino selo, Mađir i Česma, Ramići, Kuljani, Dragočaj, Barlovci, Paprikovac (područje oko UKC Republike Srpske, Romanijska i Ulica ranka Šipke), Podstranac, Borik, šetalište od Zelenog mosta do Rebrovačkog mosta (lijeva i desna strana), Debeljaci, Zeleni vir, Ada, Medeno polje, tvrđava Kastel, studentski Kampus, Park „Mladen Stojanović“, ulica Koste Vujinovića, Starčevica i Obilićevo – navedeno je iz „Eko-bela“.

U slučaju loših vremenskih prilika, građani će blagovremeno biti obaviješteni o novom terminu zaprašivanja.

Podsjećamo, uslugu izvođenja sistematske dezinsekcije komaraca na području grada Banjaluka preduzeće „Eko-bel“ je započelo 16. juna larvicidnim tretmanima, a zatim 29. i 30. juna izvršeni su i tretmani odraslih formi komaraca.