Pomoć za korisnike javne kuhinje: “Mozaiku prijateljstva” 52 tone brašna od Vlade Srpske

Vlada Republike Srpske doznačila je banjalučkom humanitarnom udruženju “Mozaik prijateljstva” 52 tone brašna, što će biti od velikog značaja za korisnike javne kuhinje, rekao je Srni Miroslav Subašić iz ovog udruženja.
Subašić je naglasio da Vlada Srpske nije mogla da napravi bolji potez od ovoga, istakavši da je “u današnje vrijeme brašno vrednije od zlata”.
On kaže da je primarno da se brašno iskoristi za proizvodnju hljeba, jer ima mnogo starih lica koji to sami ne mogu da učine, dok će određene količine biti i podijeljene korisnicima.
“Ovo je za `Mozaik prijateljstva` od velikog značaja, pogotovo što od ovog brašna možemo praviti hljeb za korisnike javne kuhinje, jer ga je u posljednje vrijeme bilo u veoma malim količinama”, naveo je Subašić i dodao su u ovoj asocijaciji neizmjerno zahvalni Vladi Republike Srpske za pomoć.
On je rekao da 1.400 lica dobija od “Mozaika prijateljstva” različite vrste pomoći.

Subašić napominje da u ovom udruženju očekuju najavljenu pošiljku konzervi, šećera, ulja i drugih životnih namirnica.
Vlada Republike Srpske usvojila je nedavno informaciju o raspodjeli robe nabavljene u postupku interventnih nabavki, te zadužila Ministarstvo trgovine i turizma da podijeli namirnice.
Količine konzervirane hrane, suncokretovog ulja, šećera i soli određene su u skladu sa pojedinačnim potrebama ovih ustanova dostavljenim službama Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske u prethodnom postupku, a namirnice će biti doznačene za petnaest javnih kuhinja i ukupno 3.570 korisnika.

Ostavite komentar: