Policija upozorila na opasnost: Ovo su detalji napada u Banjaluci

U prostorijama Transparensi internešnala BiH u Banjaluci huligani su večeras napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije “Bh. povorka ponosa”.

Kako je potvrdila Ivana Korajlić izvršna direktorka Transparensi Internešnal Bosne i Hercegovine sastanak aktivista održavao se u prostorijama koje su im ustupili, a neko je huliganima dojavio vrijeme i lokaciju sastanka, piše N1.

Prije njih stigla je policija koja je aktiviste upozorila na opasnost i naredila da napuste prostor, da bi nekoliko trenutaka poslije grupa od 20-ak huligana napala i fizički nasrnula na aktiviste nevladinih organizacija.

Ubrzo je intervenisala policija i ugrožene aktiviste pod pratnjom sprovela u prostorije Policijske uprave Banjaluka gdje se trenutno nalaze.

Međutim, novinarka Vanja Stokić koja je bila prisutna i koja je lakše povrijeđena napisala je na Facebook profilu kako se policija u trenutku napada sklonila dopustivši nasilje.

“Policija je dozvolila da huligani tuku večeras ljude na Mejdanu. Bili su tu i samo su se sklonili”, navela je Stokićeva.

Portal “mojabanjaluka.info” piše da su huligani Vanju Stokić bacili preko zida.

“Momka koji je bio s njom su udarili šakom u glavu, a potom i flašom. Oni su, nakon pregleda u Službi hitne medicinske pomoći, upućeni na dalje pretrage u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske”, navodi pomenuti portal.

Ostavite komentar: