Policija izuzela dokumentaciju: Pokrenuta istraga zbog zapošljavanja Stanivukovićevih sekretarica

Policijska uprava Banja Luka pokrenula je provjere povodom sumnji u falsfikovanje dokumenata prilikom zapošljavanja sekretarica gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Prema našim saznanjima, policijski inspektori su proteklih dana, u dva navrata u Gradskoj upravi izuzimali dokumentaciju u vezi sa zapošljavanjem Milice Stojisavljević i Nikolie Mušić na pozicije referenta za tehničke i opšte poslove. One su u kabinet gradonačelnika zaposlene na određeno vrijeme čim je Stanivuković stupio na dužnost, a bile su prvorangirane na nedavno provedenom konkursu za zapošljavanje na ove pozicije.

Iz Policijske uprave Banjaluka, nakon četiri dana čekanja, odgovor na pitanja BL portala sveli su na jednu rečenicu, ali i potvrdili naša saznanja.

„U vezi sa navodima iz vašeg upita, policijski službenici PU Banjaluka vrše određene provjere pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka“, navedeno je u odgovoru.

Prema nezvaničnim saznanjima BL portala, policija je pokrenula provjere na osnovu medijskih napisa o žalbi Borislave Cunjak, koja je konkurisala za mjesto referenta u kabinetu gradonačelnika na osnovu javnog konkursa koji je raspisan 3. juna ove godine.

Prema njenoj žalbi, koju je uputila u Gradsku upravu, Stojisavljevićeva i Mušićeva su, kao dokaz o prethodnom radnom iskustvu (konkursom je traženo radno iskustvo od najmanje godinu dana), priložile uvjerenje po kojem su godinu dana radile na poslovima visoke stručne spreme u Partiji demokratskog progresa (PDP).

Međutim, Cunjkova je, tvrdeći da se radi o falsifikatu, u svojoj žalbi priložila uvjerenje Poreske uprave o prijavi radnika iz kojeg je vidljivo da su one zapravo radile u PDP-u na poslovima srednje stručne spreme, i to šest mjeseci. To je u potpunoj suprotnosti sa uvjerenjem koje im je za potrebe konkursa u Gradskoj upravi izdao predsjednik partije Branislav Borenović, a u kojem se navodi da su u PDP-u radile „godinu i dva mjeseca, i to na poslovima visoke stručne spreme“.

Nakon što je u medijima objavljena žalbe ove kandidatkinje, gradonačelnik Stanivuković 27. avgusta nije htio da komentariše ovaj slučaj, tvrdeći da „ne treba da se bavi pojedinačnim primjerima”.

„Da li je za jednu djevojku u kabinetu, za jednu osobu, za jednog radnika, na prvom mjestu ili sedmom mjestu, žalba, u kojoj fazi, mislim da je to baš preduboko da bi gradonačelnik znao te sitnice, kao što kad me pitate da li znam da li jedan kafić ima ili nema dozvolu“, rekao je Stanivuković, u odgovoru na novinarsko pitanje o rangiranju njegovih sekretarica na konkursu za zapošljavanje u Gradskoj upravi.

Nikolia Mušić

Milica Stojisavljević i Nikolia Mušić primljene su na poslove referenta u Stanivukovićevom kabinetu 30. jula ove godine. U rješenju o prijemu u radni odnos navodi se da je na konkurs za to radno mjesto pristigla potpuna i blagovremena prijava čak 21 kandidata.

Iz Gradske uprave su 18. avgusta u odgovoru BL portalu naveli da ne mogu dostaviti podatke o rezultatima konkursa raspisanih u junu, jer je još u toku žalbeni postupak. Na naša naknadna pitanja o konkursima, posljednji put poslata prije skoro mjesec dana, odgovor još nije stigao.

Ostavite komentar: