“Polako dobijaju svoj konačan izgled”: Gradonačelnik obišao više gradilišta u Banjaluci

Buduća sportska dvorana na Laušu dobija prve obrise na zadovoljstvo učenika i nastavnika Osnove škole „Sveti Sava“, ali i sprotskih klubova koji će ovaj prostor moći koristiti u slobodnim terminima, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Gradilište nove dvorane, kao i radove na drugim aktuelnim projektima, obišao je juče gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima.
“U izazovnim i teškim vremenima gradimo. Nedjelja je dan za obilazak radova na projektima koje smo započeli. Dvorana na Laušu, dajak pristanište, vrtići u naselju Kuljani i Vrbanja polako dobijaju svoj konačan izgled”, izjavio je Stanivuković.
Kako je naglasio, intenzivno se radi i na modernizaciji brojnih saobraćajnica, izgradnji vodovodnih i kanalizacionih mreža.

Kada je riječ o radovima na novoj dvorani, prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove – uz dosadašnje armirano-betonske i zidarske radove, tokom ovog mjeseca urađena je i prva faza elektro instalacija, te završeno malterisanje svlačionica i sanitarnih čvorova.
U ovoj fazi, izgrađene su i vanjske tribine za nove sportske terene uz buduću dvoranu.

Dvorana će biti dimenzija 44h28 metara sa pripadajućim unutrašnjim tribinama, a otvoreno sportsko igralište biće dimenzija 44×26 metara.

Ostavite komentar: