Pola odjeljenja mora u izolaciju: Učenica iz banjalučke škole zaražena korona virusom

Jedna grupa učenika sedmog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Banjaluci biće upućena u izolaciju narednih 14 dana, nakon što je danas novi virus korona potvrđen kod jedne učenice, potvrdila je direktorka ove škole Željka Opačić.

Po njenim riječima, sa informacijom o pozitivnom testu nastavnike je upoznala majka djevojčice, a već su upoznati i higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, te Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u skladu sa procedurama.

“Djevojčica je bila u školi samo u utorak, prvi dan škole, dok juče nije dolazila. Danas je majka obavijestila školu u pozitivnom testu na virus korona, kao i da je otac takođe pozitivan. Dom zdravlja ima spiskove učenika, tako da će ta njena grupa u kojoj je boravila taj jedan dan biti upućena u izolaciju. Već su obaviješteni i roditelji sve te djece i oni danas popodne nisu došli na nastavu. Nadam se da će od ponedjeljka već biti u mogućnosti da nastavu prate onlajn, preko Microsoft Office 365 platforme”, kaže direktorka ove škole za Srpskainfo.

Ona je još jednom apelovala na roditelje da budu obazrivi i odgovorni, jer svojim ponašanjem mogu mnogo da pomognu i svojoj djeci i nastavnicima u školama tokom nastave u uslovima pandemije virusa korona.

“Mogu slobodno reći da se djeca vrlo savjesno i odlično snalaze u ovome i apelujem na odrasle da ne budu ti koji će posrnuti. Škole i nastavnici su spremno dočekali novu školsku godinu i uz pomoć roditelja možemo da što bolje zaštitimo i djecu i sve ostale u zajednici”, ističe Željka Opačić.

Ostavite komentar: